Adres

Asterweg 17a12

1031 HL Amsterdam

Social

Fb

/

In

113 Zelfmoordpreventie

Ik ben er nog

Wij deden:

concepting

video

copywriting

fotografie

animatie

De uitdaging

Suïcide is momenteel de meest voorkomende doodsoorzaak onder jongeren. Om suïcidale gedachtes bij anderen te kunnen herkennen ontwikkelde 113 Zelfmoordpreventie een online training voor jongeren. Wij produceerden de campagne 'Ik ben er nog', de impact stories, interactieve video, fotografie én animatie.

Ik ben er nog

Voor de commercial wilden we graag met echte mensen werken die in het verleden suïcidale gedachten hebben gehad. Het bleek een uitdaging, maar na een lange zoektocht vonden we Jamie, Jonneke en Joost. In de video zijn ze open over hun gevoelens in het verleden. Het doel is hoop geven aan de mensen die in eenzelfde situatie zitten en deze groep zich ook open te laten stellen aan hun naasten.

Resultaat

De campagnevideo werd goed ontvangen op sociale media. Joost, Jonneke en Jamie kregen steun uit alle hoeken van de maatschappij. Vakmedia als Fonk, Marketing Tribune, Screenforce en Emerce lichtten de campagne uit. Daarnaast werd Jonneke, een van de hoofdrolspelers, naar aanleiding van de campagne geïnterviewd door Hart van Nederland. De betreffende uitzending werd bekeken door zo'n 500.000 kijkers.

Our stories