Adres

Archangelkade 30b

1013 BE Amsterdam

Social

Fb

/

In

113 Zelfmoordpreventie

Online training suïcidepreventie

Wij deden:

concepting

video

copywriting

fotografie

De uitdaging

Om suïcidale gedachtes bij anderen te kunnen herkennen en er vervolgens naar te handelen, ontwikkelde 113 Zelfmoordpreventie een online training. Wij werden gevraagd om voor de training en de bijbehorende campagne een aantal video's te maken. Het belangrijkste aspect van deze video’s: geloofwaardigheid.

Het idee

Man of vrouw, jong of oud: iedereen kan te maken krijgen met suïcale gedachtes. Maar onder mannen van middelbare leeftijd is dit probleem het grootst. Zij spelen dan ook de hoofdrol in de campagnevideo die we voor 113 maakten. In deze video zoeken we het contrast op tussen sluimerende kwetsbaarheid en de masculine omgeving van een voetbalkleedkamer.

Behind the scenes

Voor de campagnevideo hadden we de taak om een heus amateurelftal bij elkaar te casten. Als decor namen we één van de meest iconische voetbalkleedkamers van Nederland: die van de serie All Stars.

Voor de training schoten we ook een aantal impactvideo's. In deze video's vertellen mensen over hun ervaring met depressie, zelfmoordgedachten of hoe het is om een dierbare te verliezen aan suïcide.

Our stories