Adres

Archangelkade 30b

1013 BE Amsterdam

Social

Fb

/

In

FunX

FunX Beseft

Wij deden:

redactie

productie

format & concept

video

De uitdaging

FunX, een diverse en inclusieve zender met veel aandacht voor jongerencultuur, bespreekt naast muziek, mode en films ook regelmatig zwaardere onderwerpen. Ze klopten bij ons aan met het verzoek om een videoconcept te bedenken waarmee een aantal controversiële thema's uit de taboesfeer gehaald zouden kunnen worden.

Het idee

We hadden natuurlijk een aantal saaie, oude professoren over gokproblematiek kunnen laten praten (en dat hadden ze ongetwijfeld uitstekend gedaan), maar het leek ons sterker dat Najib Amhali openhartig over zijn eigen gokverslaving zou vertellen. En bespreken we ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in topsport? Dan vragen we niet een of andere bond-bobo, maar MMA-vechter Denise Kielholtz, die de KO's aan elkaar rijgt. Het leverde eerlijke, inspirerende en actuele afleveringen met een flinke scheut FunX op.

Behind the scenes

Natuurlijk zijn (ervarings)deskundigen belangrijk bij zware onderwerpen, maar ook de open en eerlijke blik van kinderen kunnen ons veel leren. Daarom kreeg elke aflevering van FunX beseft een kidspanel dat ons elke keer weer verbaasde met hun unieke en verrassende kijk op dingen.

Our stories