Adres

Asterweg 17a12

1031 HL Amsterdam

Social

Fb

/

In

Kijkwijzer

TV Commercial

Wij deden:

Concept

Video Productie

Post Productie

De uitdaging

In Nederland is Kijkwijzer een begrip, maar buiten de landsgrenzen zijn vooral de pictogrammen bekend. Vanuit Kijkwijzer kregen we de vraag om na te denken over een commercial die geschikt is voor alle Europese landen. Tot voor kort produceerde Kijkwijzer alleen nog maar animatiefilms, maar wij kregen de uitdaging om met een heus live action script te komen.

 

Het idee

Omdat veel Europeanen geen idee hebben wat sommige pictogrammen betekenen, bedachten we het concept 'Rate the scene'. Een hele simpele manier om 3 situaties te laten zien en te 'raten' aan de hand van Kijkwijzer iconen. Ouders zijn zich vaak niet bewust van de inhoud die hun kinderen consumeren wanneer deze achter een scherm zitten. In onze video illustreren we dit door een meisje te tonen dat tussen verschillende kanalen schakelt, bij elk kanaal speelt een unieke scène zich af met een daarbij behorende beoordeling. De commercial is gesitueerd in een abstracte, gestileerde woonkamer, bewust ontworpen om niet te refereren aan specifieke stijlen of landen.

Achter de schermen

Benieuwd hoe we van een witte lege studio een mooie gestylleerde huiskamer hebben gemaakt? Daar gaan best wat stappen aan vooraf. In deze video nemen we je mee door het proces van setdesign en productie. Check nu de behind-the-scenes video.

Our stories